Pyöräile turvallisesti – ja muista lain vaatimukset!

Pyöräily on mahtavaa syksyllä tai vaikka läpi talven. Eikä heikompi keli tai pimeys haittaa, kunhan pyörän turvavarusteet ovat kunnossa ja maltti mukana. Myös laki edellyttää varustamaan oman menopelin turvalliseksi, eikä valojen, heijastimien ja kypärän tärkeyttä voi korostaa liikaa.  

Nykyään myös takavalo on pakollinen  

Tieliikennelain mukaan polkupyörässä pitää olla eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävän valaisimen lisäksi myös taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin. Tämä siis silloin, kun pyörällä ajetaan tiellä pimeän tai hämärän aikaan tai kun näkyvyys on sään tai muun syyn vuoksi huonontunut. Valojen paikkaa ei kuitenkaan määritellä, joten ne voivat sijaita vaikka pyöräilykypärässä. Jussiltakin löytyy hienoja kypärämalleja, joihin on integroitu sekä etu- että takavalo. Joissakin markkinoilla olevissa malleissa on jopa vilkut.  

JPP-blogi-pyoraile-turvallisesti

Anna heijastimien tuikkia ja kellon soida  

Polkupyörässä tulee lain mukaan olla etu-, sivu-, poljin- ja takaheijastimet. Poikkeuksen tekevät urheilu- tai kilpakäyttöön rakennetut pyörät, joiden omamassa on enintään 10 kg. Silloin etu-, sivu- eikä poljinheijastimia ei vaadita valoisaan aikaan ajettaessa. Sen sijaan soittokello on kaikissa pyörissä pakollinen. Se ei kuitenkaan aina varoita tarpeeksi, koska monet jalankulkijat ja pyöräilijät kuuntelevat edetessään musiikkia. Muistetaan siis soitella sitä kelloa kunnolla ja ennakoida kaikissa tilanteissa.  

Mukavuutta turvallisuuden rinnalle  

Turvallisuus on ykkösasia, eikä siitä pidä tinkiä. Pyöräily varsinkin syksyllä on myös huomattavasti mukavampaa, kun pyörä on muutenkin kunnossa. Jussin laajasta valikoimasta löydät kaikki lisävarusteet pyörään kuin pyörään. Ja esimerkiksi hyvät sadekelin renkaat ja lokasuojat ovat omiaan lisäämään pyöräilyintoa säällä kuin säällä. Sehän on vain pukeutumis- ja varustelukysymys.  

Turvallisia pyöräilyhetkiä! Ja tervetuloa tekemään hyviä varustehankintoja Jussin myymälään tai verkkokauppaan!  

 

Ps. Jos meinaat laittaa pyörän kohta talviteloille, tuo se sitä ennen Jussille huoltoon. Pistetään kaksipyöräinen kaveri kesäkuntoon jo nyt – ilman kevään huoltojonoja!  

Työsuhdepyörä – verovapaita pyöriä ja hyvinvointia

Työsuhdepyörä on edullinen ja ekologinen etu, jonka ansiosta työntekijä voi…

Lue lisää
JPP-blogi-pyoraile-turvallisesti

Pyöräile turvallisesti – ja muista lain vaatimukset!

Pyöräily on mahtavaa syksyllä tai vaikka läpi talven. Eikä heikompi…

Lue lisää
Husku-yleiskuva

Oikein valittu pienkone saa pihatyöt sujumaan

Trimmerit, oksa- ja pensassahat, oksasilppurit, erilaiset ruohonleikkurit ja moottorisahat ovat…

Lue lisää
NÄYTÄ KAIKKI