Kunnon valot pyörään – Näet ja tulet nähdyksi!

Fiksu pyöräilijä näkyy, pitää valot päällä ja välttää onnettomuudet. On sanomattakin selvää, että syyskeleillä tai pimeässä pyörän valot ovat kypärän lisäksi ne tärkeimmät turvavarusteet. Ja Jussin myymälöistä löydät oikeanlaiset valoratkaisut jokaiseen pyörään ja käyttötarkoitukseen.

Valokypärä on älykäs uutuus

Laadukkaita ja eri tarpeisiin suunniteltuja valoja on nykyään tarjolla paljon. Valot ovat yleensä paristokäyttöisiä tai ladattavia ledilamppuja, mutta lisäksi markkinoille on tullut mielenkiintoisia uusia innovaatiota, kuten valoilla varustetut kypärät.

– Meiltä löytyy tällä hetkellä kaksi hienoa valokypärää, Lumos Matrix sekä Lumos Ultra. Niihin on integroitu sekä etu- että takavalot ja toiseen malliin jopa vilkut. Lisäksi kypärät ovat sillä tavalla älykkäitä, että jos ajaja esimerkiksi jarruttaa voimakkaasti, kypärän takaosan ledinäyttö varoittaa takana tulevia, kertoo Jussin Pyöräpisteen Kalle Röppänen.

Trendit näkyvät myös valoissa

Pyörätrendit muuttuvat, mutta sama koskee valoja. Röppäsen mukaan valojen muotoilussa on menty paljon eteenpäin ja osa valoista on ulkoasultaan erittäin tyylikkäitä. Monet miettivätkin tarkkaan millaiset valot valitsevat, koska haluavat erottua massasta myös tällä tavalla. Toisille taas merkitsee enemmän käytännöllisyys. Jos pyörä jää usein parkkiin kaupungille, nopeasti irrotettava valo on järkevä, eikä se häviä varkaan taskuun.

Käyttötarkoitus ratkaisee tehon

Jos pyörällä ajetaan pääsääntöisesti kaupungissa katuvalojen kera, riittää valoksi yleensä kevyempi ja edullisempi huomiovalo. Jos taas mennään ajamaan maastoon, valotehoa tarvitaan reilusti enemmän.

– Varsinkin märällä kelillä metsän maaperä ja ympäristö imee valotehoa. Oman maastopyöräni etuvalossa tehoa on noin 2500 lumenia, mikä kyllä riittää mainiosti kelillä kuin kelillä. Kaupunkipyörässä onkin sitten huomattavasti vähemmän jerkkua, mutta sen valon tarkoitus onkin lähinnä kertoa autoilijoille, että täällä mennään.

Asentaminen on helppoa, paitsi sähköpyörään

Valojen asentaminen sujuu yleensä helposti, mutta poikkeuksena ovat sähköpyörät, joiden valoasennukset kannattaa jättää valtuutetulle ammattilaiselle.

– Kaikissa sähköpyörissä ei ole valmiina valoja, mutta sellaiset niihin toki saadaan. Valojen asennus jälkikäteen saattaa kuitenkin vaatia moottorin avaamista ja virransyötön testausta ja paljon muutakin. Eikä jännitteen kanssa kannata lähteä kokeilemaan omia sähkömiehen taitojaan. Siinä voi tehdä karhunpalveluksen pyörälle ja myös itselleen.

Muista kaikki tämä valoista ja tule käymään
  • Laki edellyttää valoja, mutta oma turvallisuus on se kaikkein tärkein
  • Meiltä löydät valot sekä kaupunki-, maasto- että sähköpyöriin
  • Heijastimet lisäävät näkyvyyttä – ja niitäkin meiltä löytyy joka makuun
  • Meille voit tulla katsomaan ja kokeilemaan erilaisia valoja – sopiva löytyy varmasti

 

Laadukas polkupyörän valo on varsin huokea investointi, joka lisää turvallisuutta ja ajamisen iloa. Tervetuloa hyville valokaupoille!

Työsuhdepyörä – verovapaita pyöriä ja hyvinvointia

Työsuhdepyörä on edullinen ja ekologinen etu, jonka ansiosta työntekijä voi…

Lue lisää
JPP-blogi-pyoraile-turvallisesti

Pyöräile turvallisesti – ja muista lain vaatimukset!

Pyöräily on mahtavaa syksyllä tai vaikka läpi talven. Eikä heikompi…

Lue lisää
Husku-yleiskuva

Oikein valittu pienkone saa pihatyöt sujumaan

Trimmerit, oksa- ja pensassahat, oksasilppurit, erilaiset ruohonleikkurit ja moottorisahat ovat…

Lue lisää
NÄYTÄ KAIKKI