Weasel Krämp 24h LiminkaMTB-kisassa

Jussin Pyöräpisteen tukema pyöräilyjoukkue Weasel Krämp (WK) osallistui 12.6.2021 NUTS LiminkaMTB 24 tunnin joukkuekisaan. Kisassa 4–5 henkiset joukkueet ajoivat maksimimäärän kierroksia Limingan Rantakylään tehtyä 9km maastopyörärataa pitkin niin, että joukkueesta yksi kuljettaja oli aina radalla. Tässä joukkueen jäsenen Paavo Niskalan kisaraportti kuumasta vuorokaudesta.

Valmistautuminen

Weasel Krämp joukkueen urheilijat ovat harjoitelleet talven ja kevään hiihtäen, pyöräillen, sisäpyöräillen, juosten sekä voimaharjoitellen – koska pyöräilijät tehdään talvella. Itse kisaa edeltävänä viikkona teimme valmistavan harjoituksen tiistaina Kaakkurin liikuntamaassa, jossa ajoimme muutaman maksimivauhtisen vedon alueelta löytyvissä mahtavissa nousu- ja laskuränneissä. Loppuviikko latauduttiin kilpailuun, sovittiin alustavasti ajotaktiikasta ja valmisteltiin kalustoa kuntoon. Viime hetken varaosat haettiin Jussin Pyöräpisteen erinomaisesta valikoimasta.

Tärkeää ennen kilpailua on varmistaa, että pyörän voimansiirto ja jarrut ovat kunnossa ja säädöissä, kaikki pultit on kiristetty momenttiin ja että iskareissa sekä renkaissa on oikeat paineet. Lisäksi pitkään kilpailuun pitää varautua kriittisillä varaosilla ja työkaluilla, sekä tietenkin kilpailun aikana syötävillä ja juotavilla energioilla.

Viimesitelyharjoitus Kaakkurin liikuntamaan bermeissä.

Kilpailu

Perjantai-ilta avautui Limingan Rantakylässä helteisissä merkeissä. Noudimme numerolaput kuljettajille, panimme teltan pystyyn ja suoritimme vielä viimeiset kaluston hieromiset. Startti pamahtaisi ilmoille klo 18 ja edessä olisi kuuma työmaa, joten urheilijoiden olisi pidettävä erityistä huolta nesteytyksestä. Joukkuekisan lisäksi matkaan lähti todellisia kestävyysurheilun gladiaattoreita yksilösarjaan, eli kuskeja joiden tavoitteen oli ajaa yksin 24h.

WK:sta ensimmäisenä radalle iski Miikka, joka oli ajossa ainoastaan perjantai-illan, joten miehestä otettiin heti lähtöön kaikki irti. Ja Miikkahan painoikin alkuun vaativaa rataa peräti seitsemän kierrosta! Seurasimme Miikan kierrosaikoja, joista saimme referenssin miten ajovuorot tulisivat muodostumaan. Miikalta tuli myös tietoja miten tekninen ja osittain märkä rata alkoi muodostua. Loppuvaiheessa ajoa helle ja kova vauhti alkoivat jo kutittelemaan Miikan reisiä orastavien kramppien muodossa, mutta ammattimies on ammattimies ja Miikka “polki” oman urakkansa kramppien läpi päästäen Tuomaksen jälkeensä radalle.

Tuomaksen ajovuoro asetti vauhdin yön ajovuoroille, ja päätimme ajaa yön kolme kierrosta kerrallaan, jolloin ajoaikaa per kuski tulisi noin 1 h 45 min. Tätä rytmiä pyöritimme läpi yön ja ajamassa vuorollaan kävivät Juha-Matti, Paavo ja Jukka. Yhden ajaessa muut yrittivät levätä ja seuraavana vuorossa oleva kuski oli “hökömiehenä”, eli valmiudessa hyökkäämään radalla jos ajovuorossa olevalla kuskilla tulisi ongelmia ukon tai kaluston kanssa. Nukkumisesta ei tullut käytännössä yhtään mitään, kuskien koneet kävivät maksimivedon jälkeen “kierroksilla” ja unen saaminen helteissä teltassa oli toiveajattelua.

Aamun kajastaessa WK oli tiukasti kiinni toisessa sijassa, ja kisaa johtanut Team 24h Nirvana oli meitä noin vartin karussa. Tätä lähdettiin ajamaan heti aamusta kiinni ja hieman väsyneet jalat olivat ihmeissään aina, kun urheilija vuorollaan radalle hyökkäsi. Mutta siinäpä ne pyöräilymailat kivasti lämpenivät. Päivän ajoimme kahden kierroksen hukeilla, eli ajoajaksi tuli noin 1 h 10 min. NUTS:in kisa-alueelle rakentama huolto pelasi läpi kilpailun ja urheilijoiden oli helppo tankata ajovuorojen välissä ruokaa, juomaa ja suolukkaa sekä analysoida kisan kulkua muiden huilivuorossa olevien kilpailijoiden ja toimitsijoiden kanssa. Lauantaina 24h kuskien mukaan starttasi vielä kovavauhtinen 30km kisajoukko, joka luonnollisesti ajoi pidempää matkaa ajaneet kuljettajat kiinni. Mutta se ei vauhtia hidastanut, sillä ohitukset toteutuivat pyöräilykoodin mukaisesti. Tämä tarkoitti sitä, että takaa tuleva huusi kummalta puolen tulee ohi ja hitaampi teki tilaa. Rata muuttui kisan aikana itseasiassa paremmaksi, sillä muutama märät suolohdat hieman kuivuivat vuorokauden aikana. Silti rata tarjosi edelleen juurakkoa, kivikkoa ja nopeampaa pätkää mahdollistaen erinomaisen maastopyöräkilpailun, missä erot tehdään ajamalla, ei peesaamalla.

Kisapaikalla oli kelit kohdillaan.

Viimeisinä tunteina jaloissa alkoi jo painamaan ja tiristimme miehistä vielä kaiken irti siirtymällä yhden kierroksen hukeihin. Pientä kalustomurhettakin oli, kun yhdestä pyörästä vääntyi takakiekko huolimattoman hypyn alastulon seurauksena. Jahtasimme Team Nirvanaa loppuun asti, mutta he olivat tällä kertaa parempia ja lopulta viimeisen kuljettajamme tullessa maaliin klo 18.00 vuorokauden ajamisen jälkeen toinen sija ja palkintopalli kilpailussa tuntuivat hyvältä! Yhteensä WK joukkue ajoi 40 kierrosta, eli 340km

Jälkipelit

LiminkaMTB 24h oli erinomainen kilpailu. Rata tarjosi haastavaa pätkää, sää suosi ja Rantakylä toimi erinomaisena kisakeskuksena. NUTS:in organisaation ammattitaitoiset järjestelyt tekivät urheilijoiden elämästä helppoa, huolto pelasi ja mahdollisti keskittymisen pelkästään ajamiseen. Weasel Krämpin urheilijat osoittivat erinomaista fyysistä ja henkistä sisua, kun jokainen kuski painoi tasaista vauhtia läpi kisan ja säästyimme isommilta teknisiltä murheilta. Vuorokauden rehkimisen jälkeen olo oli kliseisesti väsynyt mutta onnellinen. Nyt joukkue ottaa hieman lepoa, huoltaa kaluston kuntoon Jussin Pyöräpisteella ja valmistautuu kesä seuraaviin, hieman lyhyempikestoisiin kilpailuihin.

Vuorokauden raaston palkintona oli toinen sija.

Tekstin on kirjoittanut Weasel Krämpin edustaja Paavo Niskala. Jussin Pyöräpiste on oululaisen pyöräilyseuran virallinen sponsori ja kannattaja. 

Työsuhdepyörä – verovapaita pyöriä ja hyvinvointia

Työsuhdepyörä on edullinen ja ekologinen etu, jonka ansiosta työntekijä voi…

Lue lisää
JPP-blogi-pyoraile-turvallisesti

Pyöräile turvallisesti – ja muista lain vaatimukset!

Pyöräily on mahtavaa syksyllä tai vaikka läpi talven. Eikä heikompi…

Lue lisää
Husku-yleiskuva

Oikein valittu pienkone saa pihatyöt sujumaan

Trimmerit, oksa- ja pensassahat, oksasilppurit, erilaiset ruohonleikkurit ja moottorisahat ovat…

Lue lisää
NÄYTÄ KAIKKI