Tarinamme

Jussin Pyöräpiste on oululainen polkupyörien ja pienkoneiden sekä niiden tarvikkeiden erikoisliike. Asiantuntevat myyjämme palvelevat sinua toimipisteissämme Tuirassa ja Oulunlahdessa.

1978- 2022

Arvostettu koko perheen pyöräliike

Jussi myy ja huoltaa pyöriä ja pienkoneita sekä niiden varaosia yli 40 vuoden kokemuksella. Ennen kaikkea Jussi on kuitenkin paikallinen palvelija, joka tuntee asiakkaansa ja on näiden elämässä mukana sen alusta loppuun, ” Me palvellaan kehdosta hautaan; usein jos ensimmäinen pyörä on ostettu meiltä, niin seuraavatkin pyörät ostetaan meiltä”, Jussin Pyöräpisteen omistaja Aarne Kauhanen kertoo. Mikä sitten on perinteikkään ja arvostetun brändin salaisuus? ” Se on nöyrä palvelu, alan keskivertoon asettuva hinnoittelu ja luotettavuus. Meillä asiakas saa aina lämminhenkistä, henkilökohtaista ja rehellistä palvelua – oli ongelma mikä tahansa. Jussit pystyvät tarjoamaan asiantuntevaa palvelua niin satunnaisille sunnuntaipyöräilijöille kuin intohimoisille harrastajille”, Aarne summaa.

eJussi vie tutut tuotteet ja palvelut uudelle vuosikymmenelle

Jussi-perheen uusin tulokas, verkkokauppa eJussi, polkaistiin käyntiin kesällä 2022. Ennen kolmen kivijalkaliikkeen voimin rullannut yritystoiminta sai näin aivan uuden ulottuvuuden. ” Verkkokaupan oli kohdallani ikäkysymys: piti päättää, siirtyykö eläkkeelle vai lähteekö kehittämään yritystoimintaa. Yrittämisen henki oli minussa kuitenkin edelleen niin voimakas, että päätin lähteä kehityslinjalle”, Aarne muistelee. ” Välillä kammottaa, mihin sitä tulikaan ryhdyttyä. Alkuperäisessä korjaamossa 1900-luvulla oli neliöitä 25–30 ja jo silloin tunsi itsensä työllistetyksi. Nyt on kolme korjaamoa ja verkkokauppa, joten hommaa riittää”, Aarne nauraa.
1978

Aarne Kauhanen Kemin Pyörä ja Varaosa Oy:n puikkoihin.

Aarnen isä, Juho Kauhanen, perusti pyörä- ja mopokorjaamon Kemiin vuonna 1968. Muutaman vuoden kuluttua yrityksen liiketoiminta laajeni huollosta vähittäiskauppaan, ja lopulta myös pienkoneet astuivat mukaan kuvioihin. Aarne osti bisneksen isältään vuonna 1978 tämän jäädessä eläkkeelle. ” Kasvoin pyörien ja koneiden keskellä ja tein koko pitkän työurani niiden parissa. Eli ihan pystymetsästä en pyörä- ja pienkonekauppiaaksi ryhtynyt”, Aarne toteaa.
1987

Jussi Mustakangas perustaa Jussin Pyöräpisteen

Yrityksen ensimmäinen myymälä avattiin Ouluun, lähelle sen nykyistä toimipistettään Tuiran kaupunginosaan. Jussin Pyöräpiste vakiinnutti paikkansa nopeasti alan luottomyymälänä paikallisten keskuudessa.
1995

Toinen Jussin Pyöräpisteen myymälä Oulunlahteen, Jukolaan.

Samoihin aikoihin myös Tuiran myymälä siirtyi nykyisiin tiloihinsa.
2006

Aarne Kauhanen siirtyy Jussin Pyöräpisteen johtoon.

Oululaisen Jussin Pyöräpisteen ostaminen oli osa luontevaa kasvua Aarnen liiketoiminnalle. ” Kemin myymälän kasvu-urat oli jo saavutettu, pieni yritys kuitenkin. Haastetta, haastetta – sitä lähdettiin Oulusta hakemaan”, Aarne kertoo. ” Se oli yksi kevät, kun vaimo meni pariksi viikoksi etelään, niin jäi omaa miettimisaikaa sopivasti. Se johti sitten tähän. Kun vaimo oli tulossa takaisin, sanoin, että hyppää Oulussa pois junasta, mulla on jotain näytettävää”, Aarne muistelee nauraen.
2022

eJussi verkkokauppa lanseerataan

Yli 15 vuotta suotuisten kauppojen ja tuhansien tyytyväisten asiakkaiden jälkeen oli taas aika päivittää yrityksen liiketoimintaa. Niin tuttu Jussi-brändi vietiin uudelle vuosikymmenelle ja siirrettiin verkkoon – kaikkien suomalaisten pyöräharrastajien saataville. Verkkokaupalla lähdetäänkin ensisijaisesti tavoittelemaan enemmän asiakkaita, mitä paikallisesti voidaan saada. ” Volyymin kautta pysymme myös mukana hintakilpailussa. Teemme töitä sen eteen, että haluttuja tuotteita löytyisi ja että ne olisivat hinnaltaan kilpailukykyisiä verrattuna Keski-Euroopan hintoihin”, Aarne selventää. ” Syy siihen, miksi joku seinäjokelainen käyttäisi Jussin Pyöräpisteen palveluja hyväkseen, on yksinkertainen: olemme supisuomalainen pitkän linjan toimija, jota henkilökohtaisestikin arvostan. Ja nimikin sen jo kertoo, millaisesta yrityksestä on kyse: reilusta suomalaisesta Jussista”, kertoo Aarne ylpeänä.

OTA YHTEYTTÄ TAI PYYDÄ TARJOUS

YhteydenottoTarjouspyyntö