Nyt Jussilta kaikki STIHL-Pienkoneet - 30%Jussin vinkit: Näin valitaan lapselle sopiva pyörä

Oikean kokoinen runko on avain, kun mietitään lapselle soveltuvaa pyörää. Ajajalleen sopivan kokoinen pyörä on perusta hyvälle ajoasennolle, mutta se lisää myös pyöräilyn turvallisuutta.

 

Lasten pyörää hankkiessa kasvuvaran jättäminen saattaa houkuttaa, mutta liian isoa pyörää on vaikea hallita, eikä se ole turvallinenkaan vaihtoehto. Lapsen jalkojen tulee ylettyä maahan istuessa pyörän satulassa. Rungon on tärkeää olla myös oikean kokoinen, jotta pyörän selkään ja -selästä pois pääsee kätevästi. Erityisesti aremmat ja kokemattomammat pikkupyöräilijät tarvitsisivat hieman pienemmän polkupyörän, jotta pyörän hallinta onnistuu ja opettelukin on mukavaa.

 

Pyöräostoksilla parasta olisi pyytää rohkeasti myyjän apua oikean kokoisen pyörän hankintaan. Ammattitaitoinen myyjä näkee koeajossa, onko pyörä oikeasti sopivan kokoinen lapselle. Lapsen ensimmäinen pyörä on usein joko 12- tai 16-tuumainen. Myös potkupyörät ovat suosittuja ensipyöriä: polkimien sijaan lapsi potkii vauhtia maasta jaloillaan. Tästä on myös helpompi siirtyä harjoittelemaan polkemista.

 

Etenkin perheen pienimpien kanssa kätevänä vaihtoehtona toimii myös pyörään kiinnitettävä lastenkuljetuskärry. Näin pienimmätkin lapset pääsevät mukaan perheen pyöräretkille. Kuljetuskärry muuntuu kätevästi myös juoksurattaiksi. Lisäksi kuljetuskärry tarjoaa kuljetustilaa muillekin tarvikkeille, jotta pidemmillekin pyöräilymatkoille saadaan tarvittavat asiat mukaan.

 

Jotta lapsen pyöräily olisi mahdollisimman turvallista, on muistettava myös asianmukaiset turvavarusteet. Erityisesti hyvä pyöräilykypärä suojaa tehokkaasti, mikäli vahinkoja sattuu. Myymälästämme löydät laajan valikoiman tuotteita turvalliseen ja mielekkääseen pyöräilyyn niin perheen pienimmille, kuin isommillekin perheenjäsenille.

Hullu-Jussi Outlet

Hullu-Jussin Outlet on nyt avoinna!

Onhan se hullua myydä priimaa tavaraa hullun halvalla, mutta niin…

Lue lisää
Jpp-valot-syksy-2022

Kunnon valot pyörään – Näet ja tulet nähdyksi!

Fiksu pyöräilijä näkyy, pitää valot päällä ja välttää onnettomuudet. On…

Lue lisää
Stihl - Lehtipuhallin

Leikkaa pensasaidat ja nurmikot talvikuntoon

Trimmerit, oksa- ja pensassahat, ruohonleikkurit ja lehtipuhaltimet ovat nyt varsin…

Lue lisää
NÄYTÄ KAIKKI