Lumilinko helpottamaan lumitöitä

Lunta tulvillaan, on raikas talvisää…

Ikkunasta pihalle kurkkaamalla voi todeta, että vanhan laulun sanat osuvat täysin oikeaan. Lumityöt odottelevat jälleen tekijäänsä. Jos aikansa haluaa käyttää johonkin muuhun kuin toistuvaan lumen paiskomiseen, kannattaa harkita lumilingon hankkimista sillä se tekee urakasta helpompaa ja nopeampaa.

Pienille pihoille luonnollisesti sopii pienempi linko ja isommalle pihalle isompi. Lumilinkoja on tarjolla 1-vaiheisina ja 2-vaiheisina malleina. 2-vaiheisessa mallissa lumen kerääminen ja poislinkoaminen tapahtuvat erillisillä mekanismeilla. Tämä voi helpottaa linkoamista vaativissa olosuhteissa, eli märässä ja kovassa hangessa. Pihan muodot kannattaa huomioida valintaa tehtäessä. Jos piha on kovin kalteva tai sijaitsee rinteessä, tehokkaampi telavetoinen lumilinko saattaa osoittautua hyödylliseksi. 

Linko suoriutuu tehtävästään parhaiten, kun pakkaslumi ei ole ehtinyt pakkautua kovin tiiviiksi. Myös naapurisuhteet saa pidettyä parempina, kun muistaa säätää lumen heittosuunnan ja -kulman siten, ettei linkoa kaikkea lunta naapurin pihalle ja auton päälle. Alla muutama esimerkki lumilingoista niin pienempiin kuin isompiin linkoustarpeisiin.

Elfving Ariens
Ariens Sno-tek ST24. tehokas 2-vaihemalli taittuvalla aisalla ja sähkökäynnistyksellä pienille ja keskisuurille pihoille. 
1250€

Honda HSS 970 AET

Honda HSS 970 AET. 2-vaiheinen, tehokas telavetoinen malli. Huippumalli isoille alueille ja haastaviin olosuhteisiin. 
4290 €

Honda HSS 970 AEW

Honda HSS 970 AEW. 2-vaiheinen, tehokas pyörävetoinen malli. Huippumalli isoille alueille ja haastaviin olosuhteisiin. 
3990 

 

Husqvarna H510-0271b

Husqvarna ST 151. tehokas 1-vaihelinko sähkökäynnistyksellä ja led-ajovalolla. Helppokäyttöinen linko pientaloasujalle. 
649€

 

Husqvarna H510-0353

Husqvarna ST 227P. Tehokas 2-vaihelinko säädettävillä jalaksilla ja työntöaisalla. Omiaan pientaloasujalle. 
1650 € LOPPUUNMYYTY

 

Husqvarna H510-0555

Husqvarna ST 330. Tehokas 2-vaihelinko säädettävillä lämpökahvoilla ja LED-ajovaloilla isommille alueille. 
2190 € LOPPUUNMYYTY

Autamme mielellämme sinua valitsemaan oikean lingon juuri oman pihasi tarpeita ajatellen. Tulehan piipahtamaan Jussilla, niin lumityöstressi on menneen talven lumia!